Mijn missie

Mijn missie 

Het is mijn missie om als bewegingscoach een positieve bijdrage te leveren aan een gezond en vitaal leven voor onze ouderen en mensen met een beperking, zowel fysiek als mentaal.  

Het onderzoek

Uit onderzoek is gebleken dat fysieke beweging en het hebben van sociale contacten enorm belangrijk is voor de mens. Wanneer u niet voldoende fysieke beweging en/of sociale contacten hebt betekent dit dat uw hersenfuncties steeds minder worden gebruikt, met grote gevolgen van dien. 

 

Waarom is bewegen op oudere leeftijd zo belangrijk?

Door regelmatig te bewegen verkleint u de kans op depressieve klachten en verschillende chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Ook toont wetenschappelijk onderzoek aan dat ouderen die regelmatig bewegen, minder kans hebben op botbreuken na een val. 

Wat gebeurt er als ouderen weinig sociale contacten hebben?

Verder toont onderzoek aan dat eenzaamheid ook zijn fysieke uitwerking heeft: eenzaamheid kan, net als stress, een negatieve invloed hebben op uw immuunsysteem. Met een lage weerstand bent u vatbaarder voor infecties. Ook kan eenzaamheid leiden tot een depressie, een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en de ziekte van Alzheimer. Kortom, redenen genoeg om ook op oudere leeftijd te blijven werken aan onze mentale en fysieke gezondheid.